אז זהו, החלטתם שאתם מתקדמים וסוף סוף עוברים לרכישת גריל גז למרפסת שלכם או לגינה, עכשיו אתם יושבים ושוברים את הראש, איך בדיוק אפשר לדעת איזה דגם בדיוק כדאי לבחור.
אז מהו בכלל גריל גז?
במשך שנים, ישבו אנשים וצלו בשר על מנגל פחמים, לפעמים זה היה אחרי שעות ארוכות של איסוף עצים, הבערתם והפיכתם לפחמים, ולעיתים פשוט אחרי קנייתם בסופר הקרוב. צליית הבשר ארכה זמן רב, והסריחה את כל הבית והגינה, לשם כך נוצר הגריל גז.
איך הוא בנוי?
הגריל גז מבוסס על אנרגיה של מבערים שמעבירה את האנרגיה והחום, היישר לכיריים, בעצם משולשים שיועדו במיוחד לגריל גז. עליהם מונחת רשת צלייה, ואם שאלתם את עצמכם מה הם המשולשים? בעזרתם מווסתים את החום תחת רשת הצלייה.
נו, אז איך בוחרים?
- עצמת החום – הדבר הבסיסי ביותר בגריל גז, נמדד ביחידות BTU, יותר זה עוצמת חום גבוהה יותר. אם המבערים שלכם לא יהיו מספיק איכותיים, זה יגרום לצריכה רבה יותר של גז, שלא כולו מנוצל דווקא לחום. לכן מומלץ מאוד להשקיע במבערים, עשויים מנירוסטה, עם אחריות. כמו כן, שימו לב שאתם רוכשים גריל גז עם מגני מבער.
- שטח עבודה – מומלץ שהכפתורים בצד הגריל אכן יהיו בצד, משום ששטח עבודה הוא דבר מאוד חשוב לגריל – מן, האיש שמתפעל את האירוע.
- רשתות צלייה מנירוסטה או יציקת ברזל עם ציפוי פורצלן, כך יתאפשר ניקוי קל ועמידות למשך שנים רבות.
- רשת עליונה – רשת צלייה גבוהה יותר מעל רשת הצלייה המקורית, שיכולה לשמש להפשרת בשר, או חימום פיתות.
- ארון אחסון – ארון בו ניתן לאחסן את כלל הציוד, חשוב מאוד על מנת לשמור על הכלים הרבים הנלווים.
- יציבות ובטיחות – חשוב מאוד לנענע את הגריל ולראות אם יציב, וכן לראות שיש אחריות ושמוכר הגז אכן מורשה לכך.
- ניקוז שומנים- חשוב מאוד שיהי, שומן רב נוטף בעת צליית הבשר, והצטברותו עלולה לגרום לשריפה.
לסיכום, בעת קניית גריל גז, כדאי מאוד לשים לב לפרמטרים רבים, ובעיקר, הבטיחות ואיכות המבערים ורשת הצלייה. נוחות תבוא גם היא לאחר מכן כמובן. אם תשקיעו בגריל גז איכותי – מובטח שלא תתחרטו.
רוצים להתייעץ עם מומחה? הכנסו >> www.brz.co.il