המבורגר ביתי הוא אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם. הוא פשוט להכנה, טעים מאוד, ואפשר להכין אותו עם כל מיני תוספות. המבורגר ביתי עשוי מבשר בקר טחון, שאותו משלבים עם מגוון תבלינים ורכיבים אחרים. הקציצות מטוגנות על מחבת או על הגריל, ומוגשות בדרך כלל בלחמנייה עם ירקות, רטבים ותוספות. להלן המתכון המלא (הכמות הינה עבור 4 קציצות. תוכלו כמובן להגדיל במידת הצורך את כמות המצרכים):
מצרכים:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אבקת בצל
- 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף שמן זית
הוראות הכנה:
- מערבבים את הבשר הטחון בקערה גדולה עם הבצל, המלח, הפלפל, אבקת השום, אבקת הבצל והפטרוזיליה.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים ומעצבים אותם לקציצות עגולות.
- מחממים את שמן הזית במחבת על אש גבוהה.
- מטגנים את הקציצות במשך 2-3 דקות מכל צד, או עד שהן מוכנות לטעמיכם.
- מגישים את ההמבורגרים בלחמנייה עם הרטבים והתוספות האהובות עליכם.
טיפים:
- כדי לקבל המבורגרים עסיסיים יותר, אל תערבבו את הבשר הטחון יותר מדי.
- אם אתם רוצים להוסיף קצת טעם להמבורגרים, אתם יכולים להוסיף פנימה חתיכות קטנות של שומן כבש.
- אתם יכולים גם להכין את ההמבורגרים על הגריל או בתנור.
- תהנו!
תוספות מומלצות להמבורגר
- ירקות: עגבנייה, מלפפון, בצל, חסה, בצל ירוק, פטרוזיליה, כרוב, פלפל אדום
- רטבים: מיונז, קטשופ, מיונז וסלט חרדל, רוטב ברביקיו, רוטב אלף האיים, רוטב טריאקי
- תוספות מיוחדות: ביצת עין, אננס, בצל מטוגן, פטריות מטוגנות,
- תוספות מומלצות בצד: טבעות בצל, צ'יפס, הום פרייז, בוטיטוס, קלחי תירס, פירה, כדורי פירה.
המתכון מוגש בשיתוף נעמן – אתר כלי המטבח והבישול המוביל בישראל!