איזה כיף שחג השבועות הגיע ואיתו הגיע גם המתכון לעוגת גבינה ההיסטרית !!
המצרכים:
לתחתית בצק פריך:
150 גר' קמח לבן
40 גר' אבקת סוכר
100 גר' חמאה קרה
2 כפות חלב
למילוי – עוגת גבינה אפויה
750 גר' גביהנה לבנה 9%
250 גר' גבית שמנת 30%
6 ביצים L, מופרדות
כפית תמצית ווניל
200 גר' סוכר לבן
60 גר' קורנפלור
50 גר' קמח לבן
180 מ"ל חלב
50 גר' חמאה

ההכנה:
- נחמם תנור לחום בינוני
נכין את התחתית:
- במעבד המזון נעבד את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה.
- לתערובת הפירורית שקיבלנו נוסיף חלב ונמשיך לעבד עד שנקבל בצק אחיד.
- נהדק את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נדקור מעט במזלג ונאפה כ-10-15 דק' להזהבה.
נכין את המלית:
- נעלה את חום התנור ל-240 מעלות.
- נמלא תבנית עמוקה במים רותחים ונניח בתחתית התנור. נקפל דף עיתון לרצועה בגובה התבנית ונשרה בקערה עם מים קרים.
- בקערה: נטרוף את הגבינות עם חלמונים, תמצית ווניל ו-140 גר' סוכר.
- ננפה לקערה קורנפלור וקמח ונטרוף היטב.
- נוסיף חלב וחמאה מומסת ונטרוף לתערובת אחידה.
- במיקסר: נקציף חלבונים לקצף רך ונוסיף את שאר הסוכר לקצף יציב.
- נטרוף את הקצף לתערובת הגבינה בהדרגה.
- ניצוק את התערובת על התחתית האפויה
- נעטוף את התבנית בנייר העיתון שהשרינו
- נאפה 10-15 דקות לקבלת קרום זהוב, ואז ננמיך את חום התנור ל-160 מעלות
- בזמן שהתנור מתקרר נעביר סכין בשולי העוגה כך שלא תידבק לתבנית
- נאפה עוד כשעה עד שהעוגה תפוחה וקפיצית.