ראטה לוגו

שבועות בפתח וסידרנו לכם מתכון מנצח לעוגת גבינה ביתית מהחלומות

תוכן עניינים

איזה כיף שחג השבועות הגיע ואיתו הגיע גם המתכון לעוגת גבינה ההיסטרית !!

המצרכים:

לתחתית בצק פריך:

150 גר' קמח לבן

40 גר' אבקת סוכר 

100 גר' חמאה קרה

2 כפות חלב

למילוי – עוגת גבינה אפויה

750 גר' גביהנה לבנה 9%

250 גר' גבית שמנת 30%

6 ביצים L, מופרדות

כפית תמצית ווניל

200 גר' סוכר לבן

60 גר' קורנפלור 

50 גר' קמח לבן 

180 מ"ל חלב

50 גר' חמאה 

ההכנה:

  • נחמם תנור לחום בינוני

נכין את התחתית:

  • במעבד המזון נעבד את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה. 
  • לתערובת הפירורית שקיבלנו נוסיף חלב ונמשיך לעבד עד שנקבל בצק אחיד.
  • נהדק את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נדקור מעט במזלג ונאפה כ-10-15 דק' להזהבה.

נכין את המלית:

  • נעלה את חום התנור ל-240 מעלות.
  • נמלא תבנית עמוקה במים רותחים ונניח בתחתית התנור. נקפל דף עיתון לרצועה בגובה התבנית ונשרה בקערה עם מים קרים.
  • בקערה: נטרוף את הגבינות עם חלמונים, תמצית ווניל ו-140 גר' סוכר. 
  • ננפה לקערה קורנפלור וקמח ונטרוף היטב.
  • נוסיף חלב וחמאה מומסת ונטרוף לתערובת אחידה.
  • במיקסר: נקציף חלבונים לקצף רך ונוסיף את שאר הסוכר לקצף יציב.
  • נטרוף את הקצף לתערובת הגבינה בהדרגה.
  • ניצוק את התערובת על התחתית האפויה
  • נעטוף את התבנית בנייר העיתון שהשרינו
  • נאפה 10-15 דקות לקבלת קרום זהוב, ואז ננמיך את חום התנור ל-160 מעלות
  • בזמן שהתנור מתקרר נעביר סכין בשולי העוגה כך שלא תידבק לתבנית
  • נאפה עוד כשעה עד שהעוגה תפוחה וקפיצית.

בתיאבון! 

שתף את הכתבה:

כתבות שיעניינו אותך

ראטה - חדשות ועדכונים

ראטה אתר החדשות של ישראל! עדכונים, דיווחים ופרשנויות בעשרות ערוצי תוכן: חדשות, ספורט, מבזקים, סלבס, תרבות, אוכל, כלכלה, בריאות, אופנה ועוד.

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים בכל מה שחם כל יום!

קבלו את כל העדכונים החמים עד אליכם!

דילוג לתוכן